Vänsterpartiet i Karlskrona

Val av kongressombud från Vänsterpartiet Blekinge

Kategori: Politik - Blekinge

Vänsterpartiet Blekinge har valt sina tre ombud och tre ersättare till Vänsterpartiets kongress i Örebro 5-8 maj. Det är första gången någonsin som Vänsterpartiets kongress arrangeras i Örebro och man skall ha mötet på Conventum.
 
De som valts till kongressombud är Emma Hilborn (bild överst), Erik Ohlson (bild i mitten) och Tonnie Philipson  (bild längst ner)
 
 
 
och till ersättare valdes Sara HögeliusRebecca Wald och Franz Pyka.
 
Den stora frågan på kongressen blir rapporten om Eko-Eko, Ekologiskt-Ekonomiskt punktprogram, som innehåller argumentationen och strategierna för en rödgrön omställning.
 
Klimatförändringen innebär en allvarlig och akut utmaning. Men den innebär också en historiskt unik möjlighet att bygga ett bättre och mer hållbart samhälle, där social välfärd och global rättvisa kan uppnås inom ramen för ekologiskt hållbara gränser.
 
När punktprogrammet behandlas på Vänsterpartiets kongress 2016 innebär det slutpunk­ten på ett av de mest ambitiösa programarbeten som skett i Vänsterpartiet på årtionden. Detta både sett till arbetsinsatsen som lagts ned i processen, och till det omfattande politiska helhetsgrepp och förutsättningslösa och prövande förhållningssätt gentemot Vänsterpartiets egen politik och tidigare ställningstaganden som processen varit uttryck för.
 
 
Vänsterpartiet Blekinge
Kommentera inlägget här: