Vänsterpartiet i Karlskrona

Höstbudget

Kategori: Politik - Karlskrona

Partiföreningen i Karlskrona bjöd på anmodan av partiet in partiets medlemmar och sympatisörer till en medlemsträff i Thörnströmska gymnasiets lokaler för att prata om samt lyssna på Vänsterpartiets framgångar i förhandlingarna med regeringspartierna kring Höstbudgeten 2016.

Partiföreningen samlades klockan 18:30 för gemensam fika och presentation. Partiföreningen bjöd på kaffe, the och smörgåsar som bestod av frallhalvor med ost eller skinka samt grönsaker i form av sallad, tomat och gurka.

Partiföreningens styrelse som var på plats presenterade sig och berättade lite om vilka uppdrag de hade i partiet för närvarande.

 

Jonas Sjöstedt (partiordförande) samt Ulla Andersson berättade via streamad länk om framgångarna i budgetförhandlingarna med regeringen. Det som framkom i sammanfattning var följande: 

 • 10 miljarder mer per år till välfärden i kommuner och landsting
  Läs mer
 • CSN-lån för körkort
  Läs mer
 • 1,6 miljarder om året till jämlikhetsreformer
  Läs mer
 • Bättre regler för deltidsstämpling
  Läs mer
 • Fler höginkomsttagare ska betala statlig skatt
  Läs mer
 • Större muskler mot skattesmitarna
  Läs mer
 

Skärfva

Kategori: Politik - Karlskrona

Lördagen den 17:e september så gjorde partiföreningen i Karlskrona en utflykt till Skärfva för att lära oss mer om Ekologisk odling samt få se och höra Henry Wachtmeister berätta om gården och hans historia bakom hur gården har utvecklats.
 
 
 
Vi samlades i partiföreningslokalen för gemensam färd ut till Skärfva som ligger straxt öster om Nättraby. Inte att förväxla med Skärfva By som ligger i närheten men det är ett relativt nytt bostadsområde.
 
Ankomst till gården
 
Berättelsen av Wachtmeister
 
 
 
Lunchen
 
Det serverades ekologisk vegetarisk (vegansk?) kost som partiföreningen bjöd de deltagande medlemmarna på. Ovan kan ni se två talrikar utav det som erbjöds
 
Lunchserveringen var trevlig och bjöd på fantastisk utsikt över ett vackert kulturlandskap
 
 
 
Herrgården
Efter lunchen så visade Henry Wachtmeister oss Herrgården och dess omgivningar