Vänsterpartiet i Karlskrona

Årsmöte 2018

Kategori: Allmänt

På söndagen valdes Emma Hilborn av ett enhälligt medlemsmöte som ny gruppledare för Vänsterpartiet Karlskrona. Hon kommer att efter valet att ersätta den tidigare gruppledaren Åsa Gyberg-Karlsson som tar ett steg tillbaka.

- Det känns väldigt bra att få medlemmarnas förtroende att leda Vänsterpartiet i kommunpolitiken. Vi har ett
viktigt val framför oss, där fokus kommer att ligga på att föra fram en politik för ett Karlskrona för alla och inte bara några få, säger Emma Hilborn.

Åsa Gyberg-Karlsson kommer att finnas kvar på valbar plats. Hon kommer att vara synlig i valrörelsen vid sidan om Emma, eftersom hon är Vänsterpartiet Blekinges första namn på riksdagslistan.

- Efter åtta år som gruppledare är det dags för ett nytt namn att ta över. Jag kommer fortfarande vara aktiv i kommunpolitiken, Karlskrona är min hemstad och jag är inte redo att sluta kämpa för alla de som lever och jobbar här.

Faktaruta Emma Hilborn
 

35 år. Uppväxt i Kiruna. Har som vuxen bott kortare tider runt om i världen och i Sverige för att slutligen landa i Blekinge. Bor med man och två barn (3 och 7 år gamla) i Jämjö sedan år 2010. Arbetar som tandläkare på Folktandvården Karlskrona. Varit vänsterpartist sedan barnsben, men engagerade sig i politiken först inför valet 2014 och har nu uppdrag som ledamot i Äldrenämnden, ersättare i Kommunfullmäktige och ersättare i Primärvårds- och
tandvårdsnämnden. Intressen förutom familjen, jobbet och politiken är att vara ute i skog och mark, hobbysnickra och ha roligt tillsammans med vänner, gärna på ett dansgolv.


Kommunfullmäktigelista Vänsterpartiet Karlskrona
1. Emma Hilborn
2. Åsa Gyberg-Karlsson
3. Ulf Hansson
4. Desiree Hoberg
5. Markus Ottosson
6. Arto Valtonen
7. Anna-Kajsa Lundberg
8. Islam Qatesh
9. Caroline Skoglöw
10. Åke Stridh
11. Camilla Persson
12. Jan-Olof Wahllöf
13. Anngelica Rosén
14. Andreas Norberg
15. Katarina Vastamäki
16. Johan Eriksson
17. Anab Abdi Mohamed
18. Roland Mattisson
19. Sara Högelius
20. Reine Svensson
Emma Hilborn och Åsa Gyberg-Karlsson